Proiect: „Model de viaţă – Sfinții Brâncoveni”

Proiectul educațional „Model de viaţă – Sfinții Brâncoveni” este un proiect al Primăriei Sectorului 2 în parteneriat cu Biserica Icoanei şi trei unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic „Lucian Blaga”,Şcoala Centrală şi Şcoala Gimnazialaă nr. 25, care se desfăşoară în perioada 1.09.2018-10.11.2018. Acest proiect presupune participarea elevilor de gimnaziu la o serie de activități și concursuri: ,,Pe urmele Sfinților Brâncoveni” – concurs de orientare, concurs de pictură și desen ,,Scene din viața Sfinților Brâncoveni”, ,,Viața Sfinților Martiri Brâncoveni – model de dragoste de neam și de țară” – concurs de cunoștințe generale, concurs de fotografii cu ctitoriile Sfinților Brâncoveni”, concurs tip chestionare pe baza unui film documentar – ,,Sfințenie și cultură. Ctitoriile brâncovenești din Arhiepiscopia Râmnicului” și concurs de muzică corală.
Toate activitățile și concursurile sunt premiate cu diplome și bani.
Pe data de 6.10.2018 a avut loc concursul de orientare ,,Pe urmele Sfinților Brâncoveni”. Din cadrul școlii noastre au participat 10 elevi. Acestia au fost împărțiți în două grupe însoțite de câte un profesor de educație fizică. Traseul pe care l-au urmat în vedereea identificării bisericilor ctitorite de brâncoveni a presupus startul de la Catedrala Patriarhală, apoi Biserica Domnița Bălașa, Biserica Sfântul Gheorghe Nou, Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi și Biserica Icoanei, punctul de final. Elevii noștri au câștigat dimplome și premii în bani.

Reportaj Trinitas TV

În perioada 1.09.-20.10 2018 s-au desfășurat în școala noastră atelierele de pictură în vederea participării la concrusul de pictură și desen ,,Scene din viața Sfinților Brâncoveni”. La această activitate au participat 12 elevi de gimnaziu. De asemenea ei au fost prezenți și la vernisajul expoziției desfășurat în cadrul Colegiului Național ,,Școala Centrală”. O parte din elevi au câștigat locul 2, diplome și premii în bani.


Reportaj Trinitas TV

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.